Σκίτσο: Γιάννης Δερμεντζόγλου

  «Η περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο - δηλαδή των «πατριωτών» σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη που σήμερα τον αποθεώνουν - αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι το βασικό τους πρόβλημα δεν είναι οι ξένοι. Είναι οι φτωχοί ξένοι. Οι φτωχοί ξένοι είναι που αποκαλούν λαθρομετανάστες.

Όπως αποκαλούσαν και τον Γιάννη όσο πουλούσε αναπτήρες στα Σεπόλια, πριν κλείσει το συμβόλαιο των 100 εκατομμυρίων και μετατραπεί σε άξιο εκπρόσωπο της σημαίας και της πατρίδας.

Η φτώχεια είναι που ενοχλεί κάθε είδους ρατσιστές και φασίστες, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, και η Γη είναι πολύ μικρή για να τους χωρέσει. Ας λήξουν». [ The Three Mooges ]

  Το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας είναι το πιο αργό στην Ευρώπη και το τέταρτο πιο αργό στον κόσμο μετά τη Γουινέα-Μπισάου, το Σουρινάμ και το Αφγανιστάν, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Economist, τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Δικαιοσύνη παρατηρούνται στη νότια Ευρώπη. Ένας από τους λόγους, όπως αναφέρει η Τζουλιάνα Παλούμπο, ερευνήτρια στην εθνική τράπεζα της Ιταλίας και συντάκτρια έκθεσης για τα αστικά δικαστήρια, είναι ότι σε χώρες όπως η Ιταλία, δίνεται η δυνατότητα στους δικηγόρους να προσθέτουν νέα στοιχεία και να παρατείνουν τους χρόνους, ενώ αντίθετα στη Γαλλία οι δικαστές μπορούν να επιβάλλουν αυστηρές προθεσμίες.

21ος αιώνας. Ευρώπη. Ελλάδα.
Επίσημη ανακοίνωση υπουργείου.

Σχόλιο: Με αφορμή αυτό το τελευταίο κρούσμα... ευρωπαϊκού ιρανισμού, θυμόμαστε μία παρόμοια ανακοίνωση τον Ιανουάριο '14 από το τότε κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας...

  Στο κοιμητήριο του Αγίου Παντελεήμονα στην Μυτιλήνη οι τάφοι δεν έχουν ονόματα και ηλικίες. Μια εθνικότητα και έναν αριθμό. Ίσως και την ημερομηνία ταφής. Δύο τυλιγμένοι σωροί, μία μητέρα και ένα κοριτσάκι, θα ταφούν ήσυχα και σιωπηλά με το κλάμα μόνο κάποιων μουσουλμάνων της οικογένειας… [ Transit TV ]

  Δύο «διασώσεις» από τους Ευρωπαίους εταίρους και συνολικά 240 δισεκατομμύρια ευρώ σε πακέτα στήριξης είχαν αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Το ελληνικό χρέος πέρασε από τα «χέρια» των τραπεζών στις «πλάτες» των Ευρωπαίων φορολογουμένων. Το ελληνικό χρέος όχι μόνο δε μειώθηκε, αλλά εκτοξεύτηκε στα 321 δισεκατομμύρια ευρώ (εκτίμηση για το 2015), δηλαδή 174% του ΑΕΠ που παράγει η χώρα.

Ποιος κρατάει το ελληνικό χρέος; Η πλειοψηφία, 60%, βρίσκεται στα «χέρια» της Ευρωζώνης, μέσω των διμερών δανείων που πήρε η Ελλάδα το 2010 και των δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Ένα 10% κατέχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, 6% η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ένα 3% έχει «μείνει» στις ελληνικές τράπεζες.

Για να εξυπηρετήσει όλο αυτό το χρέος, η Ελλάδα είχε δεσμευτεί να παράξει 4,5% πρωτογενές πλεόνασμα, το 2016, δηλαδή τα κρατικά έσοδα θα έπρεπε να ξεπερνούν τα κρατικά έξοδα κατά 8 δισεκατομμύρια ευρώ. [_Euronews ]

Από attack.org.gr.

  Θέλοντας να τιμηθεί η επέτειος των 70 χρόνων, ξεκίνησε μια προσπάθεια καταγραφής και παρουσίασης όλων των ελληνικών δημιουργιών στο χώρο του Κινουμένου Σχεδίου, των συντελεστών τους, των εταιρειών παραγωγής, των φεστιβάλ, των βραβείων και γενικά όλων των πληροφοριών που συνθέτουν την ιστορία του Greek animation.

Μεγάλο μέρος των πληροφοριών και των ταινιών βρέθηκε διάσπαρτο στο διαδίκτυο και σας το παρουσιάζουμε συγκεντρωμένο με κύριο στόχο να προβάλουμε τη συνολική, δυναμική και ελπιδοφόρα εικόνα του Ελληνικού Κινουμένου Σχεδίου, που για τον περισσότερο κόσμο (κυρίως στο εξωτερικό) θεωρείται ανύπαρκτο.

  Ο νόμος της σιωπής επικράτησε τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής όσον αφορά στην άρση της ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Γιάννη Μιχελάκη για τις αποκαλύψεις του «HOT DOC» περί χρηματισμού του από τον Αναστάσιο Πάλλη. Αν και η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με ψήφους 5 υπέρ και 4 κατά, είχε εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη, η Ολομέλεια ψήφισε κατά πλειοψηφία κατά της άρσης της ασυλίας του, με 96 «όχι», 86 «ναι», 7 λευκά και ένα «παρών».

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του, ο Γιάννης Μιχελάκης είχε ζητήσει από τους βουλευτές να μην αρθεί η ασυλία του, υποστηρίζοντας ότι αν γινόταν αυτό θα ήταν σαν η Βουλή να καταδικάζει τους βουλευτές επειδή εκτελούν τα καθήκοντά τους. Αν στα καθήκοντα των βουλευτών είναι να χρηματίζονται από εφοπλιστές για να καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή, τότε δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με τον κ. Μιχελάκη… [ Το Κουτί της Πανδώρας ]

  Όταν το 1577 δημιουργήθηκε ο οικισμός του Σφεντυλίου κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την μοίρα του. Ένα χωριό που άντεξε στο πέρασμα των κατακτητών, αλλά από ότι φαίνεται δεν αντέχει το πέρασμα της εξέλιξης και της προόδου.

Βρέθηκε μέσα στον ταμιευτήρα νερού του φράγματος Αποσελέμη και ήδη έχουν αρχίσει να βυθίζονται στην λίμνη τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται χαμηλότερα. Ο σχεδιασμός προβλέπει την βύθιση ολόκληρου του χωριού που σιγά-σιγά χάνεται από τον χάρτη.

Όταν η εικόνα μιλάει. Όταν οι δρόμοι δεν οδηγούν πουθενά. Όταν τα λόγια είναι περιττά. Όταν ένα να χωριό βουλιάζει μαζί με γέλια χαρές λύπες, αγωνίες, αναμνήσεις. Ζωές ανθρώπων που έζησαν εκεί. Σφεντύλι 2014. Οι μνήμες δεν σβήνουν με νερό… [ You Tube ]

  «Μερικώς ελεύθερο» χαρακτηρίζει τον Τύπο στην Ελλάδα το πρακτορείο Bloomberg, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα μελέτης της Freedom House σχετικά με τις εξελίξεις στον παγκόσμιο χάρτη των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τα μίντια τα ελέγχουν δύο ή τρεις πλούσιες οικογένειες. Επιπλέον, σε αρκετές χώρες, παρατηρείται στοχευμένη δράση κατά των μίντια. Στη Ρωσία, έντονη είναι η κυβερνητική παρέμβαση, ενώ σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία, ο Τύπος επηρεάζεται άμεσα από επιχειρηματικά δίκτυα.

Μερικώς ελεύθερος είναι ο Τύπος ακόμα και σε χώρες που οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι εμπεδωμένοι εδώ και δεκαετίες, τονίζεται το δημοσίευμα. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται η περίπτωση της Ιταλίας και της Ελλάδας - η χώρα βρίσκεται στην 46η θέση - που ανήκουν στην κατηγορία του «μερικώς ελεύθερου Τύπου». [ The Press Project ]

Πρόσφατες δημοσιεύσεις...

Αναζητήστε στον ιστότοπο...

How to Carve Wood