Ο νόμος της σιωπής επικράτησε τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής όσον αφορά στην άρση της ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Γιάννη Μιχελάκη για τις αποκαλύψεις του «HOT DOC» περί χρηματισμού του από τον Αναστάσιο Πάλλη. Αν και η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με ψήφους 5 υπέρ και 4 κατά, είχε εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη, η Ολομέλεια ψήφισε κατά πλειοψηφία κατά της άρσης της ασυλίας του, με 96 «όχι», 86 «ναι», 7 λευκά και ένα «παρών».

Νωρίτερα, στην τοποθέτησή του, ο Γιάννης Μιχελάκης είχε ζητήσει από τους βουλευτές να μην αρθεί η ασυλία του, υποστηρίζοντας ότι αν γινόταν αυτό θα ήταν σαν η Βουλή να καταδικάζει τους βουλευτές επειδή εκτελούν τα καθήκοντά τους. Αν στα καθήκοντα των βουλευτών είναι να χρηματίζονται από εφοπλιστές για να καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή, τότε δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με τον κ. Μιχελάκη… [ Το Κουτί της Πανδώρας ]

  «Η Εισαγγελία λοιπόν ήταν ξεκάθαρη, αλλά απ' ό,τι φαίνεται κάποιοι βουλευτές είναι μπερδεμένοι αφού δεν είναι σίγουροι αν το καθήκον τους είναι ο χρηματισμός ή όχι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας δρόμου που έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να μην αρθεί η ασυλία Μιχελάκη. Παρ' όλα αυτά βουλευτές και από τα δύο κόμματα δεν πήγαν στην ψηφοφορία, ίσως γιατί δεν έχουν τον ίδιο βαθμό εντιμότητας με τον κύριο Μιχελάκη.

 

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η στάση Μιχελάκη. Αντί να ζητήσει από τη Βουλή να αρθεί η ασυλία του για να καθαρίσει η υπόθεση και να μην υπάρχουν σκιές, ζήτησε ακριβώς το αντίθετο. Την ίδια ώρα βέβαια ο ίδιος κάνει μηνύσεις στο «HOT DOC», προστατευμένος από την βουλευτική ασυλία. Πώς θα δικάσει λοιπόν ένα δικαστήριο αυτές τις μηνύσεις όταν ο ίδιος δεν έχει ζητήσει να αποδειχθεί με την παραπομπή του σε δίκη η αναλήθεια των κατηγοριών;». [ Κώστας Βαξεβάνης ]

Η υπόθεση

  Η εμπλοκή του Γιάννη Μιχελάκη στην υπόθεση, προέκυψε έπειτα από έρευνες των αρχών στο σπίτι και το πολεμικό μουσείο του Αναστάσιου Πάλλη, απ' όπου μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε το αρχείο του επιχειρηματία. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν χειρόγραφες σημειώσεις του, στις οποίες εμφανιζόταν το όνομα του βουλευτή τότε Γιάννη Μιχελάκη και δίπλα το ποσό των 7.000 ευρώ, το οποίο ο υπουργός φέρεται να έλαβε προκειμένου να καταθέσει ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του Πάλλη και κατά εκείνων του Βίκτορα Ρέστη, με τον οποίο ο Πάλλης είχε αντιδικία.

Εντοπίστηκε παράλληλα προσχέδιο ερώτησης, την οποία είχε γράψει ο ίδιος ο Πάλλης, σε χαρτί που φέρει τη σφραγίδα του και το οποίο, όπως φαίνεται, έδωσε ο ίδιος στον Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος με τη σειρά του την κατέθεσε, ελαφρώς αλλαγμένη, στη Βουλή.

Βρέθηκε τέλος, κοινοβουλευτική ερώτηση του έτερου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιου Νταβλούρου, σχετική με εμπλοκή του Πάλλη στο σκάνδαλο εξαπάτησης του ΟΤΕ, η οποία είχε σταλεί στον επιχειρηματία από αριθμό FAX ο οποίος ανήκει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη μαρτυρία συνεργάτη του Αναστάσιου Πάλλη, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως στις εισαγγελικές αρχές, ότι ο Γιάννης Μιχελάκης είχε βρεθεί στο σπίτι του Πάλλη στις 5 ή 6 Φεβρουαρίου 2013 και ότι ο ίδιος, κατόπιν εντολής του εργοδότη του, είχε τοποθετήσει σε φάκελο 7.000 ευρώ, με σκοπό αυτά να παραδοθούν, κατά την εκτίμησή του, στον τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Κατόπιν αυτής της μαρτυρίας και βασιζόμενη στα ευρήματα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, συνέταξε τη δικογραφία, την οποία απέστειλε εννέα ημέρες πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα, στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την άρση της ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη. [ Το Κουτί της Πανδώρας ]

Περισσότερα και αναλυτικότερα εδώ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις...

Αναζητήστε στον ιστότοπο...

How to Carve Wood