Θέλοντας να τιμηθεί η επέτειος των 70 χρόνων, ξεκίνησε μια προσπάθεια καταγραφής και παρουσίασης όλων των ελληνικών δημιουργιών στο χώρο του Κινουμένου Σχεδίου, των συντελεστών τους, των εταιρειών παραγωγής, των φεστιβάλ, των βραβείων και γενικά όλων των πληροφοριών που συνθέτουν την ιστορία του Greek animation.

Μεγάλο μέρος των πληροφοριών και των ταινιών βρέθηκε διάσπαρτο στο διαδίκτυο και σας το παρουσιάζουμε συγκεντρωμένο με κύριο στόχο να προβάλουμε τη συνολική, δυναμική και ελπιδοφόρα εικόνα του Ελληνικού Κινουμένου Σχεδίου, που για τον περισσότερο κόσμο (κυρίως στο εξωτερικό) θεωρείται ανύπαρκτο.

Το «Greek animation»:

- Δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες δημιουργούς να γνωριστούν μεταξύ τους με στόχο να ενισχυθούν οι συνεργασίες. Η ένωση δυνάμεων αποτελεί μονόδρομο για την παραγωγή υψηλού επιπέδου κινουμένων σχεδίων που θα καταφέρουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ξένων παραγωγών και διανομέων.

- Θα αποτελέσει χρήσιμο «εργαλείο πειθούς» για τους δημιουργούς που έχουν ξεκινήσει επαφές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό αναζητώντας χρηματοδότηση για τις ταινίες τους ή τις τηλεοπτικές σειρές που ετοιμάζουν.

- Στοχεύει - μετά από ένα έτος λειτουργίας – στη συγκέντρωση χρημάτων από χορηγούς ή επενδυτές σε ετήσια βάση, αποκλειστικά για την παραγωγή μικρού μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων ή την παραγωγή πιλότων (development) τηλεοπτικών σειρών ή κινηματογραφικών ταινιών για τη διεθνή αγορά.

Επισκεφθείτε το πολύ πλούσιο σε υλικό site αλλά και τη σελίδα του στο Facebook.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις...

Αναζητήστε στον ιστότοπο...

How to Carve Wood