Εάν είσαι μαύρος, στις ΗΠΑ, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να σε πυροβολήσει η αστυνομία. Οι αστυνομικοί, στις ΗΠΑ, με μεγάλη ευκολία, σηκώνουν το όπλο και σκοτώνουν πολίτες. Τα περιστατικά δεν συμβαίνουν μόνο σε συμπλοκές ή σε περιπτώσεις που ο αστυνομικός βρίσκεται σε άμυνα. Στο «στόχαστρο» της αστυνομίας είναι οι αφροαμερικανοί πολίτες. Δεν χρειάζεται να έχουμε κάποιο στοιχείο, για να πούμε πως οι άοπλοι μαύροι, που δολοφονούνται, δεν έχουν και την καλύτερη δυνατή οικονομική κατάσταση και δεν μένουν και στις πιο «αριστοκρατικές» συνοικίες…

Οι μαύροι άνδρες δεν είναι παραπάνω από 6% του συνολικού πληθυσμού, στις ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά, όταν πρόκειται για δολοφονία άοπλου από αστυνομικό, τότε το ποσοστό αυξάνεται. Το 40 % των άοπλων που δολοφονήθηκαν, από την αστυνομία, ήταν μαύροι. Παράλληλα, η πλειοψηφία των ενόπλων που σκότωσαν οι αστυνομικοί ήταν λευκοί. Επίσης, τρεις στους πέντε, που δολοφονήθηκαν, χωρίς να έχουν δείξει πως απειλούν τους αστυνομικούς, ήταν μαύροι ή ισπανόφωνοι.

Τα συμπεράσματα προκύπτουν από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Washington Post, σε πρόσφατο δημοσίευμα της (26/12/2015). (…) Το 2015 965 άνθρωποι, στις ΗΠΑ, σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών. Οι 564 οπλοφορούσαν, οι 281 κρατούσαν κάποιο είδος όπλου (μαχαίρι κ.α.) και οι 90 δεν είχαν κάνενα είδος όπλου!

Είναι αξιοσημείωτο πως η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που πυροβολήθηκαν ανήκουν σε τρεις κατηγορίες: κρατούσαν όπλο, είχαν τάσεις αυτοκτονίας ή διανοητική διαταραχή, αρνήθηκαν να σταματήσουν παρά τις αστυνομικές εντολές. Οι περισσότερες από το ένα τέταρτο των περιπτώσεων ανήκαν στην τελευταία κατηγορία (είτε με όχημα, είτε πεζοί).

Αξιοσημείωτο είναι πως τα στοιχεία των επίσημων υπηρεσιών δεν κατέγραφαν διαστάσεις των περιστατικών, αλλά και τον αριθμό τους. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα καμία κρατική υπηρεσία δεν έχει δημοσιεύσει ανάλογα στοιχεία. Σημαντικό ρόλο στην καταγραφή έπαιξαν και τα βίντεο που αποκάλυπταν στοιχεία για τα πραγματικά γεγονότα. Η εφημερίδα ξεκίνησε να συλλέγει στοιχεία, μετά από τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον (9/8/2014). Θυμίζουμε πως ο Μπράουν σκοτώθηκε από τον αστυνομικό, με έξι σφαίρες. Το αποτέλεσμα της πρώτης νεκροψίας είχε δείξει πως την μια από τις έξι σφαίρες τη «δέχτηκε» όταν ήταν σκυμμένος.

Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες περιπτώσεις, πώς δρουν και οργανώσεις που έχουν περίεργες διασυνδέσεις στην αμερικανική κοινωνία. Η γνωστή Κου Κλουξ Κλαν, είχε μαζέψει χρήματα για τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον, που σκότωσε τον Μπράουν, και τον χαρακτήριζε ήρωα! Ο Μπράουν, για την Κου Κλουξ Κλαν, είναι ένας «μαύρος αλήτης». Ο Ντάρεν Γουίλσον ήταν… απλά ένας αστυνομικός που «έκανε τη δουλειά του κατά του νέγρου εγκληματία». Αναλυτικότερα και ενδεικτικά βίντεο στον Ημερόδρομο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις...

Αναζητήστε στον ιστότοπο...

How to Carve Wood