Ο Έλλην μεγαλοδημοσιογράφος/αναλυτής. Ύφος 1000 καρδιναλίων, απόλυτη ασχετοσύνη και παχυλός μισθός είναι τα τρία συστατικά της επιτυχίας. Δουλεύεις σε ΜΜΕ που συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά είναι μικρά αλλά εσύ νομίζεις ότι σε διαβάζει, βλέπει, ακούει κάθε μέρα τουλάχιστον ο Ομπάμα.

Συνήθως ξεκινάς από το ΚΚΕ, μετά βρίσκεσαι στην ανανεωτική αριστερά, μετά πετάς το σανδάλι, κουρεύεις τη μαλλούρα, πλακώνεσαι στις κωλοτούμπες, κλαις όταν έχει γενέθλια ο εργοδότης σου, χλευάζεις αυτούς που πιστεύουν τώρα αυτά που πίστευες εσύ παλιά, έχεις ύφος δυσκοίλιου ρινόκερου που ξέρει τα πάντα, όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει.

Διοργανώνεις μια συζήτηση μόνο για να γίνει καυγάς και καταγγέλλεις τον λαϊκισμό καλώντας μόνο λαϊκιστές γιατί αυτό πουλάει. Γενικότερα δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα αλλά δεν σε νοιάζει γιατί είσαι μέσα στην κλίκα, είσαι αναγνωρίσιμος και μπορείς να λες ό,τι σου κατέβει.

Συνήθως η μόνη σου επαφή με τη δημοσιογραφία είναι όταν συναντάς τους δημοσιογράφους των 800 ευρώ (και πολλά λέω) του μέσου που εργάζεσαι οι οποίοι είναι 1000 φορές πιο χρήσιμοι από εσένα αλλά δεν στο λένε γιατί είσαι ρουφιάνος του αφεντικού.

Μόνος κίνδυνος να ασχοληθείς με την πολιτική και να καταλάβει ο κόσμος τι κασμάς είσαι. Ερώτηση: αν είστε οι καλύτεροι στον κόσμο γιατί είναι τα ΜΜΕ σε τέτοια οικονομικά χάλια;

Από fragilemag.gr.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις...

Αναζητήστε στον ιστότοπο...

How to Carve Wood