Ένα μικρό πουλί πετούσε νότια για να αποφύγει τον χειμώνα. Έκανε πολύ κρύο, το πουλάκι πάγωσε και έπεσε στο έδαφος σε ένα μεγάλο αγρό. Ενώ έτρεμε εκεί, ήλθε μια αγελάδα και κόπρισε επάνω του.

Καθώς το παγωμένο πουλάκι ήταν μέσα στον σωρό της κοπριάς, διαπίστωσε ότι ζεστάθηκε. Η κοπριά το ξεπάγωσε. Καθώς λοιπόν ήταν ζεστό και χαρούμενο, άρχισε να κελαηδά.

Μια περαστική γάτα άκουσε το κελάηδημα και έτρεξε να δει από πού προέρχονταν. Ακολουθώντας τον ήχο, η γάτα βρήκε το πουλάκι στην στοίβα της κοπριάς, και αμέσως το άρπαξε και το έφαγε.

Ηθικά διδάγματα της ιστορίας:
(1) Όποιος σε χέζει δεν είναι απαραίτητα εχθρός σου.
(2) Όποιος σε βγάζει από τα σκατά δεν είναι απαραίτητα φίλος σου.
(3) Και όταν είσαι μέσα στα σκατά, είναι καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό.

(…) Καμιά φορά, η απομόνωση που αναγκάζεσαι να υποστείς, η απομάκρυνση απ' τους θορύβους μιας ανθρωποφάγας «κοινωνικότητας», η πνευματικότητα, η περισυλλογή κι αυτό-συγκέντρωση, σε φέρνουν πιο κοντά στον εαυτό σου, ξεπαγώνουν το πνεύμα σου και σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις τις δικές σου αλήθειες, που μπλέχτηκαν στα ψέματα των άλλων. Τότε μη σκεφτείς μόνο τον χειμώνα και τη γάτα. Σκέψου και τα ζεστά κόπρανα της αγελάδας∙ όχι σαν κατάρα, αλλά σαν έναν τρόπο να σιωπήσεις και να σκεφτείς.

Από το anarchypress.gr.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις...

Αναζητήστε στον ιστότοπο...

How to Carve Wood